Haldens Roklub  stiftet 24. August 1908. Meldem av Norges Idrettsforbund.

noen

Årungenregattaen 2019

15. mai 2019

Årungenregattaen 2019

Årungenregattaen 2019 ble arrangert NSR gikk av 11 til 12 Mai. 3 Roere fra Haldens roklub deltok.

Lørdag

I junior A klassen deltok Haakon Borge i singel sculler. Det var hele 44 roere i Junior A klassen herrer. Haakon som har vært preget av skade store deler av vinter endte i ett tøft forsøksheat. Haakon var i det første heatet i junior klassen, det skulle vise seg å bli hardt og kom dessverre ikke videre til kvartfinale. Derimot så fikk han 15 beste tid i forsøket.

Petter Kildebo deltok i Herrer Senior åpen i singel sculler. Her var det prestisje deltakelse fra Sveriges og Norges Elite roere, inkludert Verdensmester Kjetil Borch som Petter møtte i sitt forsøk. Bare de 2 beste gikk videre. Dessverre kom ikke studenten videre. 

Thomas Furuvarp Deltok i Herrer Senior lettvekt. Mange lettvektere sliter noen ganger å holde seg under maks grensa for vekt i lettvekt (72,5 kg). Furuvarp var derimot den letteste av alle lettvekterene under veiing. Løpet til thomas var tungt og han endte opp i B finalen hvor han kom på andre plass. 

 Søndag 

Søndag var en kald dag, men både Haakon og Thomas gikk ut i singel for å ro forsøk tidlig på dagen. 

Det viste seg å bli tøffe forhold på Årungen, en følgebåt  (dommerbåt) sank på grunn av høye bølger. Både Thomas og Haakon klarte å fullførere sine løp.

Haakon var utrolig rask i dag og vandt sitt heat med over 20 sekunder til neste mann og fjerde beste tid av alle junior A utøverne. 

Thomas ble sterkt preget av de klade forholdene og fokuserte bare på å komme seg i live inn på land igjen. Noe han så vidt klarte. 

Flere utøvere slet med hypotermia symptomer grunnet de klade forhodene på i lufta og i vann. Det ble dermed bestemt at regattaen skulle avlyses. Dermed fikk ikke Petter Kildebo rodd i sitt løp HS -4 som var senere på dagen. 

Noen av gutta var veldig glad for at regattaen ble avlyst. Med under 10 grader i vannet så er det forstårlig. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2020 Haldens Roklub