Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Haldens Roklub  stiftet 24. August 1908. Meldem av Norges Idrettsforbund.

Veldig, veldig bra innsats i Baltic Cup!!

Oskar van Etten Jarem deltok i helgen i Baltic Cup i Hamburg. Regattaen arrangeres vekselvis av 11 land rundt Østersjøen, og i år var Tyskland vertsnasjon.

Lørdag ble det konkurrert på distansen 2000 meter, som er normaldistansen i mesterskapssammenheng. Oskar kvalifiserte seg greit til finalen med en annen plass i forsøksløpet, bare slått av Tyskland.

I finalen kommer de to tyske roerne best i gang, med Oskar på tredje plass. Oskar kniver med Danmark, men holder seg foran den danske sculleren ved passering halve distansen (1000 meter). Ved denne mellomtiden har den ene tyske roeren måttet slippe teten, men den beste tyske båten holder førsteplassen foran Oskar, som fortsatt holder en liten ledelse på Danmark. Ved passering 1500 meter, er Tyskland fortsatt ledelsen, nå foran Danmark og med Oskar på tredje. Litauen er med høy fart på vei opp i feltet, dette stresser Oskar litt, han begynner å slite teknisk og Litauen-roeren greier å ta ham igjen på slutten. Oskar ender dermed på en fjerde plass, to sekunder fra pallen, i sin landslagsdebut.

Trener Per Helge var med på turen og forteller at Oskar leverte sitt hittil beste løp noensinne i denne finalen. Tekniske utfordringer som han har slitt med tidligere var under kontroll og roingen satt svært bra. Han beviste dermed at når han får kraften ut i årene, kan han være med helt i teten internasjonalt. Løpet var jevnt og hardt, og utfallet helt åpent, med unntak av Tyskland som hadde førsteplassen fra start til mål. Da Litauen kom med en langspurt fra langt bak i feltet, mistet Oskar noe av fokuset på egen roing. Løp som dette er det ikke mange av i løpet av en sesong, særlig ikke i nasjonale regattaer i Norge, og dette var en svært nyttig erfaring som Oskar helt sikkert vil vokse mye på. Han har hatt en bratt lærekurve hittil, og dette løpet vil med sikkerhet bringe ham enda høyere på den. Alt i alt var lørdagens løp i Baltic Cup et veldig, veldig godt løp av Oskar van Etten Jarem.

På søndag avvikles løpene som sprint over 500 meter. Oskar kvalifiserte seg igjen til finalen, og rodde der inn til en femte plass. Viktigst var imidlertid at han slo den danske roeren. Tyskland ledet nasjonskampen foran Danmark etter dag en av Baltic Cup. Norge lå på en tredje plass. At Oskar slo den danske sculleren, samt at den norske jente dobbelfireren også slo det danske laget de hadde tapt for på lørdag, bidro til å sikre Norge andreplassen totalt med ett poeng foran Danmark.